Huomenna on Kalevalan päivä, ja Suomalaisen kulttuurin päivä. Sen kunniaksi kehittelin nämä:
Väinämöisen suklaa-kanteleet.
1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl Cointreau-lilkööriä
1 dl perunajauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl kaakaojauhetta
OHJE:
Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää likööri. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää voi-sokeri-vaahtoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Liköörin voi jättää pois jos ei tykkää...
Kääri taikina muoviin ja laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Kaaviloi taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa haluamaasi muotoon, tai ota muotilla pikkuleipiä. Taikina on hyvin pehmeää, käytä jauhoja kaulitsemisen helpottamiseksi.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 10min.
Jäähdytä ja koristele.
Kommentit