keskiviikko, 26. maaliskuu 2008
Piirakkapäivä
Tämä on taas uhkarohkeita kokeiluja, mutta onnistui. Olkaa hyvät: Rahka-omenapiirakka Edinan tapaan.
Pohja on ihan tavallinen murotaikinapohja.
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
250g rahkaa
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata rouhittuna
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi.
Löysin lähikaupasta tällaisia omenalastuja:
Näissä ei ole mitään säilöntä- tai lisäaineita. Vain kuivattua omenaa, ja tässä minun käyttämässäni tapauksessa, kanelia.
Levitin näitä piirakkataikinalle, ja sitten rahkaseos päälle.
Vielä paahdoin paistinpannulla n. puoli pussillista mantelilastuja, ja levitin ne kaiken päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 min.
Todella herkullista! Jopa yleensä niin epäluuloinen kuopukseni uskalsi syödä palan, ja tykkäsi....
Kommentit