Nuorin veljeni täyttää huomenna 21. Hän sanoi, ettei juhli, mutta halusi viedä kakun työpaikalleen, ja tilasi sen sitten minulta. Toiveena oli, että kakku olisi mahdollisimman iso (hoitajat ovat kuulemma persoja makealle...), muita toiveita oli: mahdollisimman suklainen, ja täytteeksi persikkarahkaa. Tällainen siitä tuli:
1386092.jpg
Veljeni on taitava kitaristi, ja siltä pohjalta kehittelin tuon koriste-idean.

POHJA (3x)

300g     voita
6     munaa
4 dl     sokeria
5 dl     vehnäjauhoja

Vuoraa 30 x 40 cm:n uunipelti leivinpaperilla. Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot munavaahtoon. Lisää jäähtynyt rasva. Kaada taikina uunipellille ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa noin 20 min. Anna kakkupohjan seistä uunipannulla 5-10 min ennen kuin siirrät sen ritilälle.
Tein siis näitä pohjia kolme. Yhden tein suklaaversiona, eli korvasin 1/2 dl jauhoja 3 rkl:lla kaakaojauhetta. Tämä suklainen levy on kakussa keskimmäisenä, joten kun kakku leikataan, se on raidallinen.
Pohjan ohje on Kotileipurin Lämpimäiset - keräilykorttisarjasta, ja on tarkoitettu Petits Fours-leivosten tekoon. Sopii kuitenkin myös loistavasti kakkupohjaksi.

Täytteenä siis molemmissa väleissä persikkarahkaa. Kostutus persikkamehulla. Päällinen on tummaa suklaata. Olisin halunnut tasaisemman, mutta kun kakku oli kylmä, suklaa kovettui niin nopeasti etten ehtinyt saada tuon tasaisempaa. Onneksi huomio kai kiinnittyy enemmän tuohon kuvaan. Se on pursotettu valkoisella Block-suklaalla. Reunoilla koripunos-pursotusta.

Huomenna toivottavasti kuulen mitä mieltä maistajat olivat....