Ei, ei ole ollut leivonnassa varsinaisesti taukoa. Tein maanantaina geisha-kääretorttua, mutta kameran akku oli loppu, ja sain aikaiseksi ladata sen vasta nyt.... (kevätlaiskotusta?).

Tänään on perjantai, meidän lasten karkkipäivä. Ja isommalla on ystävä yökylässä, joten karkkeja piti ehdottomasti saada. Yllättäen tulikin pyyntö, että tekisin heille kotitekoista Daimia, sitä on tehty ennenkin, Ullanunelman ohjeen mukaan. Ja kun ehdotukseni Daim-konvehdeista hyväksyttiin, pääsin lopultakin kokeilemaan Ullalta tilaamiani konvehtimuotteja. Tällaisia niistä sitten tuli:
1477631.jpg

Meillä ainakin on tykätty tosi paljon tuosta Ullan Daimista. Laitan ohjeen nyt tähän ihan suoraan Ullalta kopioituna, toki sen voi käydä katsomassa Ullan kaupan resepti-osiostakin.

3 rkl     voita
3 rkl     tummaa siirappia
1 dl     sokeria
1 dl     mantelijauhetta
1 rkl     kaakaojauhetta (ei välttämätön)
150 g     maitosuklaata

Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi maitosuklaa.
Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 15 min, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.
Kaada seos leivinpaperin päälle, ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, sillä seos jämähtää pian.
Anna seoksen kovettua kunnolla. Sulata maitosuklaata ja levitä sitä levyn pinnalle.
Laita levy jääkaappiin kovettumaan. Taittele paloiksi.
Konvehtiversio tehdään niin, että kun massa on kovettunut levyksi, murskaa levy pieniksi paloiksi.
Sulata suklaata, ja laita makeismuotteihin vuorotellen suklaata, daim-rouhetta ja suklaata. Koveta jääkaapissa.
Jos jätät seoksesta kaakaon pois, saat vaaleampaa daimia.

Herkuttelemisiin!