1560097.jpg

Kokeilin ekaa kertaa tätä "Pumpkin"-silikonivuokaa, joka viimeksi tarttui mukaan Honkkarista.
Löysin Kyökkipiika Katin sivuilta houkuttelevan ohjeen vanilja-halvajäädykkeestä. Minä olen aina tykännyt halvasta, joten tätä oli pakko kokeilla. Lopulta kävi sitten niin että tein tätä aamulla töiden jälkeen silmät ristissä... ja unohdin ohjeesta hunajan, mutta hyvää tästä silti tuli. Eikä hassumman näköinenkään. Noita marsipaanikukkia tuli tehtyä niin paljon, että koitan nyt käyttää niitä joka paikkaan...
Tuossa yläkuvassa vielä vähän huurteisena, tässä jo sulaneempana:
1560101.jpg

Minä tein Katin ohjeen kaksinkertaisena, koska vuoka on niin iso. Tässä ohje, jonka mukaan tein:

4 dl     kuohukermaa
2 l      vaniljajäätelöä
200 g      vaniljahalvaa
1 pötkö kaurakeksejä (käytin Semperin gluteenittomia)
200 g     Fazerin sinistä suklaata

Ota jäätelö kulhoon sulamaan.
Voitele silikonivuoka kevyesti öljyllä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa vuoan reunoille mahdollisimman tasaisesti. Nosta vuoka pakastimeen siksi aikaa kun valmistat jäädykkeen.
Murustele keksit ja halva. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä jäätelö sähkövatkaimella notkeaksi. Nostele joukkoon kermavaahto, halva- ja keksinmurut. Ota vuoka pakastimesta ja laita jäädyke vuokaan tasaisesti. Laita pakastimeen jäätymään vähintään muutamaksi tunniksi.
Kumoa tarjolle ja irrota vuoka varovasti. Koristele ja tarjoa!