No jaa, eihän se päivästä johtunut... Kokeilin sellaista valmista piirakka-jauhoseosta, joka on gluteenitonta.
Tein taikinan purkin ohjeen mukaan. Tein murotaikina-version. Jo piirakkavuokaan sitä taputellessani panin merkille erittäin murean koostumuksen.
No, uunista otettuna piiras näytti tältä:

1642945.jpg

Pakastemansikoita laitoin, sekä valutettua mansikkasosetta. Silti tuli aika märkää.
Hetken kuluttua näytti tältä:

1642946.jpg

Eli nyt levitin päälle vatkatun Flora Vanillan, johon käytin noin 2/3 purkista. Vaahtoon sekoitin varovasti noin 1 dl raejuustoa. Sitten viipaloituna tuoreita mansikoita päälle.
Ihan ok vielä tässä vaiheessa. Vaan...
Ensimmäinen leikattu pala näytti lautasella tältä:

1642947.jpg

Seuraavat palat pysyivät kasassa vähän paremmin, (ensimmäinen on tunnetusti vaikein...) mutta kyllä todella oli mureaa! Ei meinannut kasassa pysyä millään. Jouduin ottamaan lusikan kakkulapion avuksi.
Maku oli todella nannaa! Herkullisimpia mansikkapiiraita mitä ikinä olen maistanut! Mutta kyllä tässä huomaa mikä vaikutus vehnällä taikinaan on. Nämä vehnättömät ovat hirmuisen mureita. Maun puolesta tämä kyllä voittaa vehnästä tehdyn 6 - 0.