Mietin koko illan, mihin laittaisin nuo valkuaiset, joita jäi, kun käytin keltuaiset tuohon pelimerkkikakkuun.
Muistin sitten tämän hopeakakun ohjeen. Tosin tähän olisi tarvittu 6 valkuaista, ja minulla oli vain 3.... Joten tein sitten pieneen vuokaan ihan pienen hopeakakun. Sorvasin ohjetta vielä sitten niin, että tein kakun gluteenittomana. Tuli niin hyvää, että piti tulla äkkiä pois keittiöstä etten syö kaikkea heti...  =)

1844290.jpg

Kakun nimi tulee vaaleasta, lähes valkoisesta väristä. Pintakin olisi ollut vaalea, jos minulla olisi ollut (niinkuin ohjeessa oli) mantelilastuja vuoan "jauhottamiseen". Niitä ei ollut, joten jauhotin vuoan gluteenittomilla korppujauhoilla. Sisus on kuitenkin ihan valkea, vaaleampi kuin tuossa kuvassa.
Alkuperäisohje on Kotileipurin Lämpimäiset keräilykorttisarjasta.
Näin minä tein sen:

GLUTEENITON HOPEAKAKKU

50 g      voita
3      valkuaista
ripaus suolaa
1 dl      sokeria
1 dl      gluteenitonta jauhoseosta
1/2 rkl      perunajauhoa
(pieni ripaus Ksantaania)


Sulata rasva ja laita se jäähtymään esim. jääkaappiin.
Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri.
Kääntele keskenään sekoitetut jauhot vaahtoon.
Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva.
Kaada taikina pieneen, voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Jos haluat kakun pinnastakin hopeanvaalean, jauhota vuoka mantelilastuilla.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa n. 20 minuuttia.

Huom!  Jos teet ns. normaalikokoisen kuivakakun, kaksinkertaista ohje. Tällöin paistoaika on kuitenkin n. 30 minuuttia (uunista riippuen).