Minähän olen sitten aina myöhässä, oli sitten kyse menemisestä tai tekemisestä. Eli vappusimankin laitoin muhimaan vasta tänä aamuna.
Mutta tekeytyyhän se huoneenlämmössä 2 - 3 päivässä, joten sunnuntaina tai maanantaina päästään tyttöjen kanssa sitä pullottamaan.  Nauru

Minulle tarjottiin Dansukkerilta simantekopakettia, ja suostuin mielelläni. Kuvittelin että sieltä tulee paketti sokeria ja toinen fariinisokeria... No, tulihan ne, mutta tuli paljon muutakin:

1241159878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Paketissa oli lisäksi rusinoita, kolmenlaista tomusokeria munkkeja varten, suppilo pullotukseen ja vielä tietopaketti jokaisesta sokerista ja simanteko-ohjeet. Olipa hauskaa saada tällainen paketti!
Ja vielä minä ne munkitkin teen!

Mutta nyt siis siman tekoon!

Tein fariinisokeripussin kyljessä olleen ohjeen mukaan, eli näin:

8 l      vettä
500 g     sokeria
500 g     fariinisokeria
2-3      sitruunaa
1/4 tl     hiivaa tai kuivahiivaa
rusinoita

 

Ensin sokerit ämpärin pohjalle.

1241159823_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitten noin puolet vedestä (4 l) kiehumaan.

1241159836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Puristetaan sitruunoista mehu.
Kun vesi kiehuu, se kaadetaan sokereiden päälle. Lisätään loput vedestä ja sitruunan mehu. Ja haaleaan (noin 40 - 42 asteiseen) nesteeseen sekoitetaan sitten hiiva.

1241159853_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitten vaan kansi päälle ja muhimaan.
Annetaan hiivan tehdä työ.

Muutaman päivän päästä katsotaan, mitä olen saanut aikaan.  Hymy

Pullotusvaiheessa pudotetaan pullon pohjalle lusikallinen sokeria, ja muutama rusina. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan.

 

Hauskaa Vappua kaikille!   Cool