Meillä syötiin pyhäinpäivän päivällinen vasta tänään, vaan haitanneeko tuo...

Ateria näytti tältä:

Pyh%C3%A4in%20p%C3%A4iv%C3%A4llinen-norm

Naudan sisäfilé-pihvi (medium), vuohenjuustoa, bataattia, porkkanaa ja sipulia.

En ole ennen tehnyt ruokaa bataatista, mutta kun ajattelin että on halloween, niin päivän väri voisi olla oranssi... siitä se lähti.

Ruskistin bataatti- ja porkkanaviipaleita sekä sipulilohkoja pannulla hiukan ja levitin ne sitten uunipellille. Ripottelin ihan hiukan yrttisuolaa päälle, ja sitten pursottelin päälle ruokosokerisiirappia. Sitten pelti 200-asteiseen uuniin noin tunniksi.

Pihvit paistoin mediumiksi, eli puolikypsäksi.

Vuohenjuustoviipaleita ruskistin myös paistinpannulla kunnes ne hiukan pehmenivät. Sitten kaadoin kuumalle pannulle tilkan tomaatilla ja vuohenjuustolla maustettua ruokakermaa (Valion valmiiksi maustettua) ja annoin sen kiehahtaa.

Asettelin annokset valmiiksi, ja mies sai astella valmiiseen pöytään.  Hymy

 

Jälkkäriksi meillä oli kurpitsapiirakkaa:

Kurpitsapiirakka_1-normal.jpg

Siihen tuli tuollainen hassu väriraja, mutta se ei näy mitenkään koostumuksessa tai maussa.

Piirakka on gluteeniton.
Sen kanssa tarjoilin kardemumma-kahvia.

Kurpitsapiirakka_2-normal.jpg

Kurpitsapiirakan ohjeen löysin  täältä.

Mutta kun mulla ei ollut kaikkia ohjeen aineksia, niin tein oman sovelluksen.... ja hyvää oli ainakin meidän mielestä.

Näin minä sen tein:

 

POHJA:

3 dl     gluteenitonta jauhoseosta

1/3 maustemitallista ksantaania

100 g  voita

2 tl      sokeria

1 tl      kanelia

1/2 tl   suolaa

3 rkl    kylmää vettä

 

TÄYTE:

5 dl     kurpitsaa soseutettuna   (säilöttykin käy)

3         munaa

2 dl     maitorahkaa

2 dl     ruokokidesokeria

1 rkl    piparkakkumaustetta

1/2 tl   suolaa

 

LISÄKSI:

konjakilla maustettua kermavaahtoa

 

 

Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Tarjoile kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

 

Olen näissä ruuissa käyttänyt ruokosokeri-valmisteita. Kivaa vaihtelua, ja halusin ehdottomasti niitä kokeilla, koska sain DanSukkerilta taas postia, paketillisen ruokosokerituotteita.  Kannattaa kokeilla!