Vietimme perinteisesti vuoden vaihteen isäni luona maalla. Siellä rakettien räiskekin on upeaa katseltavaa kun katuvalot eivät himmennä loistoa.

Perinteisesti olen tehnyt uuden vuoden juhlintaan myös hyydykekakun nakkien, perunasalaatin ja ranskalaisten jälkkäriksi. Tänä vuonna saimme herkutella myös siskoni tekemällä hirvi-kebabilla. Oli muuten tosi herkullista!! Ja ihana siskoni oli jopa tehnyt ihan minua varten gluteenittomia pitaleipiä. Vahinko etten huomannut ottaa niistä kuvia.

Mutta siis kakkuun:

olin vielä vähän joulutunnelmissa, joten tein pipari-kakun.

Piparikakku_3

Tai siis pipariltahan tämä näyttää ( ja tuoksuu ja maistuukin).

Hyydykekakku on kyseessä, tehty Städtlerin daisy-rengasvuokaan.

Piparikakku_2

Pohjana 300 g gluteenittomia pipareita (Semper) ja 125g voita sulatettuna.

Hyydykkeenä:

4 dl  vispikermaa

400 g  Philadelphia-tuorejuustoa

1 prk   Meritalon Omena-vanilja-hilloa

maun mukaan kaneli-sokeria, inkivääriä, pomeranssin kuorta

 

Päälle ripoteltu vielä kaneli-sokeria.

 

Kakku oli tosi hyvää!!! Ihanan jouluinen makumaailma.

Piparikakku_1

Kakusta ei tullut kovin korkea, sillä Daisy-vuoka on aika iso. Tällä kertaa otin kuitenkin vaarin viime vuodesta ja otin kakun ajoissa huoneenlämpöön. Näin pohja ei ollut enää kova, vaan pehmeni juuri sopivaksi. Näin pohjan piparkakut toivat vielä täydennystä hyydykkeen makumaailmaan.