1 pkt valmista lehtitaikinaa, isoja levyjä
750 g jauhelihaa
1 sipuli
(jauhelihamaustetta)
4 dl riisiä
8-10 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
200 g valkosipulituorejuustoa
voiteluun kananmunaa
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sekoita vielä lämpimään riisiin tuorejuusto. Nosta toinen lehtitaikinalevy leivinpaperille pellille. Levitä levyn päälle riisi-tuorejuustoseos (seosta jää vähän yli). Levitä riisin päälle jauheliha. Kaulitse toista taikinalevyä leivinpaperin päällä vähän isommaksi, ja nosta se kanneksi täytteen päälle. Taita reunat piirakan alle ja painele reunat haarukalla, tai "liimaa" vedellä reunat kiinni. Pistele pintaan haarukalla ilma-aukkoja. Voitele munalla.
Paista uunissa n. 30-40 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.
Sopii ateriaksi esim. raikkaan salaatin kera. Meillä salaatissa oli tällä kertaa
kiinankaalia
kurkkua
leipäjuustoa
viinirypäleitä
luumutomaatteja
Kommentit