Päätin palata kakkujen merkeissä tänne Vuodatukseen. Käsityöt jäävät Bloggeriin.

Pari viikkoa sitten oli monella koulunsa päättävällä aihetta juhlaan. Tällä kertaa se näkyi myös meillä. Ensinnäkin tyttäreni hyvä ystävä tilasi minulta lakkiaiskakut. Kaksi tavallista 20 hengen kakkua ja sitten yksi munaton-maidoton-vehnätön-gluteeniton juhlakalulle itselleen, hän kun on moniallerginen. Varsin selkeät toiveet oli muidenkin kakkujen suhteen. Saaran%20liljakakku_3-normal.jpg

Ensinnäkin, toiveena oli kakku ns. retroväreissä. Näitä värejä kuulemma löytyi myös tuoreen ylioppilaan juhla-asusta. Siispä ehdotin kinuskikakkua, ja siihen sopivan värisiä kukkia. Niinpä kukkina on keltaisia ja oransseja liljoja.

 

Saaran%20liljakakku_2-normal.jpg

Kinuski ehti ihan hitusen jäähtyä liikaa ennen kuin levitin sen kakun päälle. Niinpä siitä ei ihan tasaista tullut, valitettavasti. Maku oli kuitenkin ihan hyvä. 

Saaran%20liljakakku_1-normal.jpg

Täytteinä tässä kinuskikakussa oli omenamousse ja diplomaattikreemi.

 

Toiseen kakkuun sankari toivoi possuja! Hän kuulemma pitää possuista....

Saaran%20possukakku_3-normal.jpg

Niinpä laitoin kakun päälle vihreän marsipaani-niityn ja sille kirmaamaan viisi pientä possua.

Saaran%20possukakku_2-normal.jpg

 

Possut on tehty sokerimassasta, ja kuivumisen jälkeen suihkautettu hopealla. Valitettavasti muutaman possun kippurahäntä oli katkennut kuivumisen yhteydessä, joten niitä piti sitten vähän liimailla. Kuulemma herättivät vieraissa lievää hilpeyttä...

Saaran%20possukakku_1-normal.jpg

Tässä kakussa täytteenä vadelmamousse ja diplomaattikreemi. Molemmissa reunoilla kermavaahto.

Päivänsankarille tein sitten yo-lakin muotoisen kakun.

Saaran%20yo-lakki_1-normal.jpg

 

Kuten jo sanoin, kakku on munaton, maidoton, vehnätön, gluteeniton. Täytteenä persikka-päärynäsose ja allergiselle sopiva vaniljan makuinen kastike.

 

Saaran%20yo-lakki_2-normal.jpg

 

Päällä on itse tehty pastillage-koristemassa. "Lyyra" on tehty kullan värisistä sokerihelmistä.

 

Oma esikoiseni taas valmistui ammattiin. Häntä juhlimme viime viikolla. Kakkuun hän toivoi alan mukaista koristelua. Minulle tuli vähän kiire, mutta jotain sentään sain aikaan.

Lauran%20valmistujaiskakku_3-normal.jpg

 

Tyttärestäni tuli vaatesuunnittelija ja ateljeeompelija - artesaani. Niinpä kakun päällä on pari lankakerää ja pala "kangasta".

Lauran%20valmistujaiskakku_2-normal.jpg

Kerät ja kangas ovat sokerimassaa. "Lanka" on puristettu marsipaanipursottimella. Kulmien kukat ovat valmiina kaupasta ostettuja vohvelikukkia. Syötäviä kyllä, mutta aivan mauttomia.

 

Lauran%20valmistujaiskakku_1-normal.jpg

Täytteenä on sitruunamousse ja diplomaattikreemi. Päällä ja reunoilla kermavaahto ja koristerakeita.