Pohjana on Cookies keksejä (Moilas) murskattuna, n. 240g, ja sulatettua voita 150g.
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl mustikkajogurttia
1/2 dl sokeria
200 g tuorejuustoa
3 dl mustikoita
KIILLE:
4 liivatelehteä
1 dl mehua
230 g mustikkamarmeladia
Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja levitä keksimuruseos siihen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mustikkajogurtti, sokeri, tuorejuusto ja mustikat. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liotetut liivakot.
Kaada vaahtoseos vuokaan. Hyydytä jääkaapissa yön yli.
Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta mehu ja mustikkamarmeladi (minä käytin rypälemehua, mutta muutkin käy). Liuota liivatelehdet mehu-marmeladiseokseen. Anna jäähtyä n. 20 min.
Jos seos hyytyy liikaa, voit notkistaa sitä lämmittämällä uudelleen.
Levitä kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vielä ainakin pari tuntia.
Kukka on marsipaania. Pursotukset kermaa (jota jäi yli tuosta Markun kakusta).
Kommentit