Tänään on juhlittu sitä, että eräs suloinen pieni miehen alku on saanut nimen. Ja komean nimen saikin.  Hymy

Kakkua tilattiin n. 30 hengelle, hylaa pitäisi olla, ja vadelmaa ei saa olla.
Niin, ja lapsen koko nimi pitäisi jotenkin olla kakussa näkyvillä.
Kun kyselin teemaa tai ideoita, lapsen isä oli ehdottanut että aihe voisi liittyä jotenkin Totoroon.  Minä siihen, että mikä ihme se on!
Kävi ilmi, että Totoro on japanilainen piirroshahmo. Eräänlainen peikko-otus.
Kuvia onneksi löytyi ihan Googlettamalla. Siispä tuumasta toimeen ja ideaa kehittämään.

Tällaista sain aikaan. Ensimmäiset kuvat vielä ennen nimen kirjoittamista:

Totoro_1

 

Sattumoisin vauva syntyi perheeseen, johon kuuluvat isä, äiti ja isoveli. Tein siis koko Totoro-perheen. Vauva-Totoro nukkuu isolla lehdellä toinen lehti peittonaan.

Totoro_2

 

Kukat, köynnös ja lehdet ovat sokerimassaa, Totorot ja kakun päällinen marsipaania.

Totoro_4

Köynnös-idea syntyi itseasiassa vasta koristeluvaiheessa. Kakku on aika iso, ja hellesäässä noin ison marsipaanilevyn saaminen kakun päälle ehjänä oli tosi vaikeaa! Marsipaani oli löysää ja repeili koko ajan.

Lopulta sain sen miehen avustuksella kakun päälle, mutta keskelle jäi ikävän näköinen "arpi", jota ei saanut siloitettua. Siitä sitten pälkähti mieleen että teen kukkaköynnöksen kiertämään kakkua. Onneksi tuota vihreää sokerimassaa oli runsaasti varastoissa.

Totoro_3

Köynnös kiertää koko kakun, ja ylittää kakun melkein keskeltä. Lehtiä on siellä täällä, kukkia vain muutama. Ja toisesta päädystä köynnös kiertää ylös, ja sen päässä on tuo iso lehti jolla vauva lepää.

Pikkuveljeni sanoi että se on jo jotain, jos olen itse tyytyväinen tulokseen. No, olen tyytyväinen siihen että sain suurin piirtein mokani peiteltyä... Silmänisku

Ja lopuksi viimeinen kuva, jossa lapsen koko nimi on kirjoitettu elintarviketussilla kakun päälle. Sanoinko jo että on komea nimi?!

Totoro_5

 

Pohja on yhdeksän munan vaalea kakkupohja.
Täytteinä oli valkosuklaa-  ja mansikkamousset. Kostutettu Spritella. Marsipaanin alla sokericreme. Toivottavasti maistui!