Taas täytyy tehdä vähän catch-uppia tänne. Aloitetaan äitienpäivästä:

Perinteisesti vietimme äitienpäivää anopin luona, jonne kokoontuivat kaikki mieheni veljet puolisoineen, osalla myös lapsia mukana. Ja edelleen perinteisesti tarjolla oli voileipäkakkuja ja täytekakkua, made-by-me.

itienp%C3%A4iv%C3%A42017_kinkku.jpg

Tässä ensin kinkkukakku. Näyttää pieneltä, mutta tätä oli ihan riittävästi. Tunnetusti tämä perhe tykkää enemmän merenelävistä, joten siksikin kinkkukakkua ei mene niin paljon.

itienp%C3%A4iv%C3%A42017_merenel%C3%A4v%

Tässä sitten se mereneläväkakku. Täytteissä loimulohta, mätiä ja rapuja. Mätiä ja rapuja myös koristeina.

itienp%C3%A4iv%C3%A42017.jpg

Jälkiruuaksi lime-jogurttikakku. Tätä olen tehnyt ennenkin, mutta aina se on yhtä hyvää. Hyydykkeessä siis jogurttia ja limeä, limeä myös kiilteessä. Kaikki kakut olivat gluteenittomia ja laktoosittomia.

 

Kesällä piti kokeilla helppoa kakkua, jonka voi ottaa mukaan myös vaikkapa piknikille. Ohjeen sain facebookista hyvältä ystävältäni.

Mansikka-%20ja%20kirsikkatriflet.jpg

Tein sekä mansikka- että kirsikkakakun. Molemmat gluteenittomia ja laktoosittomia. Idea on siinä, että nämä kasataan tuollaiseen purkkiin. Kun laittaa kannen päälle, kakku on helppo kuljettaa minne vain. Näissä on vain kääretorttupohjaa, joka on kostutettu mansikkaliköörillä, kermahyytelöä ja mansikkaa tai kirsikkaa. Todella meheviä herkkuja!

 

Elokuussa sain kunnian tehdä 5-vuotta täyttäneelle Niilo-pojalle hänen unelmiensa kakun. Niilo tykkää kovasti elokuvasta "Näin koulutat lohikäärmeesi", ja tämän teeman mukaista kakkua toivottiin. En tuntenut näitä elokuvia ennestään, mutta onneksi on google. Päädyin tekemään näköiskakun Hampaaton-lohikäärmeestä:

Hampaaton_1.jpg

Nyt tulee paljon kuvia, mutta kyllä minä olen aika ylpeä tästä aikaansaannoksestani!

Hampaaton_2.jpg

Kakku on gluteeniton, vaikka sitä ei pyydetty. Minulla vaan ei ole muita jauhoja kotona, kun itse olen glut-ruokavaliolla. Myös vähälaktoosinen tämä oli.

Hampaaton_3.jpg

Ihan kuvien perusteella tätä kakkua väänsin, ja kyllä se kuulemma oli kovasti päivänsankarin mieleen.

Hampaaton_4.jpg

Kaikkea löytyy, selkäpiikkejä, kynnet, siivet, pyrstön kuvio... ja valjaatkin.

Hampaaton_5.jpg

Täytteiksi toivottiin mansikkaa ja valkosuklaata, ja niitähän tässä siis on.

Hampaaton_6.jpg

Päällys ja kaikki koristeet ovat sokerimassaa.

Hampaaton_7.jpg