Niin, päätin osittain palata tänne Vuodatukseen. Päätin jatkaa täällä kakkujen ja ruokien parissa. Niinpä tämä blogi on jatkossa vain kokkailuilleni. Käsityöt jäävät bloggeriin.

 

Entisen työtoverini perhe on kasvanut uudella jäsenellä, ja minulta pyydettiin kakkuja. Toiveena oli kala-voileipäkakku ja prinsessakakku.

Kala-voikkarissa ei saanut olla lainkaan katkarapuja allergian takia, ei myöskään kylmäsavulohta. Lisäksi kakun tuli olla kokonaan laktoositon.

Sylvin%20voikkari_1-normal.jpg

Täytteessä lämminsavulohta, toinen täyte tilli-sitruuna. Kuorrutus yrtti-tuorejuustoa. Koristeina tomaattiruusu, yrttejä, mandariinilohkoja ja rypäleitä. Ja on täysin laktoositon.

Sylvin%20voikkari_2-normal.jpg

Kokeilin ekaa kertaa tällaista epäsymmetristä koristelua, ja mielestäni onnistuin ihan kohtalaisesti.

Sitten siihen prinsessakakkuun. Suurin osahan tietää mikä on prinsessakakku. Ne kuvat, joita tuore äiti minulle malliksi lähetti, eivät kuitenkaan olleet prinsessakakkuja. Mutta kuuntelin toiveet ja yritin kovasti noudattaa niitä parhaani mukaan.

Sylvi_2-normal.jpg

Vaaleanpunaista kakkua toivottiin, ja vaaleanliiloja ja valkoisia kukkia. Lisäksi haluttiin tuollainen rusetti kakun ympärille. Tein sen samasta vaaleanliilasta sokerimassasta, josta tein kukat.

Sylvi_1-normal.jpg

Kakun päälle haluttiin lapsen nimi, valkoisella pursotettuna. Lisäksi kakkuun haluttiin perhonen. Tuo perhonen kyllä hukkuu vähän tuohon kukkapaljouteen... tein kyllä isommankin perhosen, mutta se tuntui olevan liian iso, kun kokeilin sitä kakun päälle.

Sylvi_3-normal.jpg

Kakussa täytteenä mansikkamousse mansikanviipaleilla, sekä valkosuklaamousse. Marsipaanin alla sipaus sokericremeä. Pursotus pikeerillä.

Tein oikein paljon kukkia, kun mallikuvissa oli tällaisia runsaita kukka-asetelmia. Isoja kukkia haluttiin kolme. Tein varakukkia niillekin, mutta silti niin monta murtui, että jouduin laittamaan yhden vajaa-terälehtisen kukan. Taisi olla niin kostea helteinen ilma, ettei sokerimassa kestänyt. Isoissa kukissa keskellä vaahtokarkkimassasta pallo. Pienemmissä kukissa sokerihelmiä.

Hyvin kelpasivat, ja tyttö sai kauniin nimensä upeassa kesäsäässä viime lauantaina.

Nyt odottelen jo kesälomaa, vielä kaksi päivää töitä....  :-)