Meidän äitienpäivä vietettiin tuttuun tapaan anoppilassa, jonne minä (myös jo tuttuun tapaan) tein tarjoilut. Tänä vuonna kaikki kakut olivat gluteenittomia ja vähälaktoosisia.

itienp%C3%A4iv%C3%A42016_kalakakku.jpg

Kalakakkuna helppo, mutta näyttävä kylmäsavulohikakku, joka kootaan kelmulla vuorattuun kulhoon. Kulhon reunoille ensin kylmäsavulohifileitä ympäriinsä, sitten puolet täytteestä. Väliin kerros (gluteenitonta) leipää, joka kostutetaan kasvisliemellä, ja sitten loput täytteestä. Hyydytetään jääkaapissa yön yli, kumotaan ja koristellaan. Kakustahan näkee heti, mitä se sisältää, joten koristeluksi riittää tuoreet yrtit ja hedelmät, kuten tässä rypäleet ja herneenversot.

 

itienp%C3%A4iv%C3%A42016_kinkkukakku.jpg

Kinkkukakkukin oli tänä vuonna helppo. Tämä on tehty kuin kääretorttu. Leivinpaperin päälle kelmua, jonka päälle levitetään leivät. Kostutettujen leipien päälle kinkkuinen täyte ja yrttejä (tässä persiljaa ja rucolaa). Kierretään leivinpaperin avulla rullalle, ja hyydytetään jääkaapissa seuraavaan päivään. Päällystetäään tuorejuusto-majoneesiseoksella ja koristellaan. Tässä koristeena kinkkuruusut, minikurkut sekä ruohosipulia.

Appelsiinitiikeri2016.jpg

Täytekakkuna meillä oli "Appelsiinitiikeri". Tämäkin on hyydytetty kulhossa. Ensin tehdään tavallinen kääretorttu, mutta puolet taikinasta värjätään kaakaojauheella tummaksi. Taikina pursotetaan pellille raidoiksi. Paistetaan normaaliin tapaan. Kulho vuorataan kelmulla, ja jäähtynyt kääretorttupohja laitetaan kulhoon. Tässä kohden pohjaa kannattaa kostuttaa appelsiinimehulla, jotta se ei kauheasti repeile. Sitten appelsiinimousse liivatteineen, ja taas hyytymään yön yli jääkaappiin. Kumotaan ja koristellaan. Tässä koristeena sokeroituja mandariinilohkoja, ja tomusokeria.

Lisäksi tein gluteenittoman tiikerikakun. Tässä vielä koko tarjoilupöytä:

itienp%C3%A4iv%C3%A42016.jpg