Viime viikkolla olimme miehen kanssa kahden kotona, ja teinkin eräänä lämpimänä päivänä meille tällaisen kevyen päivällisen:

Kylm%C3%A4%20kurkkukeitto-normal.jpg

Kylmää kurkkukeittoa ja foccaccia-pannuleipää. Helppo, ja suhteellisen nopeakin ruoka.

Laitan ohjettakin, jos joku vaikka haluaisi kokeilla.

Kylmä kurkkukeitto

4 dl     turkkilaista jogurttia

1        kurkku

2        valkosipulin kynttä

0,5 dl  saksanpähkinöitä hienonnettuna

0,5 dl   hienonnettua tilliä

1,5 tl     viinietikkaa

1 rkl      hunajaa

0,5 tl     suolaa

(basilikaa)

 

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet (minä laitoin kyllä 5 kynttä, kun tykkään valkosipulista). Hienonna saksanpähkinät.

Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Mausta valkosipulilla, saksanpähkinöillä, tillillä, viinietikalla, hunajalla ja suolalla (ja basilikalla). Sekoita sauvasekoittimella.

Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Kaada keitto laseihin tai keittokulhoihin. Tarjoile lisäksi leipää.

Pannu-foccaccia-normal.jpg

Foccaccia-pannuleipä

2,5 dl     vettä

2 dl        kaurahiutaleita

1/2 pss   kuivahiivaa

0,5 tl       suolaa

0,5 rkl     sokeria

1/4 dl      oliiviöljyä

6 dl         glut. jauhoja (esim. kaurajauhoja)

aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna

mustia oliiveja viipaloituna

päälle: munaa voiteluun

Sekoita kaurahiutaleet ja kuivahiiva sekaisin, lisää n. +42 asteinen vesi ja sekoita hyvin.

Sekoita joukkoon muut aineet huolellisesti. Taikina saa tarttua käsiin ja tuntua hieman löysältä.

Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan. Ripottele pinnalle ja käsiin jauhoja, jotta taikina levittyy paremmin.

Kohota leivinliinan alla mielellään lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele sitten munalla.

Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Tarjoile voin ja juuston kanssa keiton ohessa.

 

Herkuttelemisiin!