Työkavereideni perheissä on ollut iloisia perhetapahtumia.
Eräs työkaverini ja hyvä ystäväni pyysi että tekisin töihin kakun sen kunniaksi että heille on syntynyt "rinsessa". Meillä on töissä sekä keliaakikkoja että laktoosi-intolerantikkoja, joten kakku oli gluteeniton ja laktoositon.

Kukka_1

Ajattelin, että pitää olla kirkkaita värejä talven piristykseksi. Niinpä tästä tulikin oikea väripläjäys.

Kukka_2

Kakkupohja on kuuden munan perus-gluteeniton. Tehty pyöreään irtopohjavuokaan jonka pohjalevyssä on kukan muoto.Tuo kukka on siis aavistuksen kolmiulotteinen.

Täytteenä mansikkamousse ja valkosuklaamousse.

Kukka_3

Kukka ympäryksineen on pursotettu pienellä tähtityllalla. Koko kuorrutus on sokeri-cremeä, siis voi-sokerikuorrutusta.

Kukka_4

Reunoille pursotin koripunosta, ja siihen päälle vielä noita kukkia. Täytyy kyllä vielä paljon harjoitella tuon lehtityllan käyttöä.

Kukka_5

Lehtien kärjistä kun tuli vähän kaksihaaraisia...

Kukka_6

Korin reunat näyttivät kovin tyhjiltä, joten tein niihin vielä noita lehtiä ja ripottelin valkoisia ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä. Ison kukan terälehdille ripottelin vielä vaaleanpunaista kimallerouhetta. Se ei kylläkään noissa kuvissa näy.

Ja jotta tulisi selväksi että kyseessä on vauvakakku, tein koristeen:

Eeva-vauva_1-normal.jpg

Tossuihin löytyi helppo ohje  täältä.  Kiitos, Ebe!

Eeva-vauva_2-normal.jpg

Tämän koristeen laitoin viimeiseksi kakun päälle.

Kukka_7

Annoin kuorrutuksen vähän kovettua jääkaapissa ennen kuin laitoin koristelaatan paikalleen. Näin laatta ei tarttunut kiinni, vaan se oli helppo siirtää syrjään sitä mukaa kun kakkua leikattiin.

Tässä vielä koko komeus.

Kukka_8

Kakusta jäi vielä pieni palanen työkaverini kotiin vietäväksi. Hyvä niin. Ja oli kuulemma maistunut niin hyvin, että he pyysivät minua tekemään samanlaisen kakun tyttären kaste-tilaisuuteen. Hymy

Tämä oli siis oikeastaan harjoitus-kakku.