Äitienpäiväksi tein anoppilaan voilepäkakkuja ja täytekakun. Sinne tulivat kaikki mieheni sisarukset juhlimaan äitiään, ja anoppi itse on jo sen verran huonokuntoinen, että minä tein sitten kunnon kakut. Oma äitini on majaillut pilven reunalla jo yli 20 vuotta, joten hänelle ei tarvinnut kakkuja tehdä.

itienp%C3%A4iv%C3%A42015_1.jpg

Salaatilla reunustetut kinkku-porokakut. Täytteissä siis kinkkua ja kylmäsavuporoa. Pienempi kakku on gluteeniton, molemmat ovat laktoosittomia. Koristeina isommassa kinkku- ja pororullia, tomaattiruusu, juustoperhosia ja salaattia. Pienempään ei mahtunut niin paljon, joten tein vain juustoon piparimuotilla kuvion, ja laitoin poroviipaleen alle.

itienp%C3%A4iv%C3%A42015_2.jpg

Kalakakku on myös gluteeniton ja laktoositon. Pohjana gluteenitonta saaristolaisleipää. Murensin leivät ja sekoitin joukkoon voita ja kasvislientä. Taputtelin irtopohjavuoan pohjalle. Mousse on kylmäsavulohta, punasipulia ja tilliä. Koristeena kirjolohen mätiä, punasipulia ja ruohosipulia. Tämä äänestettiin syöjien taholta parhaaksi. :-)

itienp%C3%A4iv%C3%A42015_3.jpg

Täytekakku on ihan yksinkertainen peruskakku. Täytteissä banaania, diplomaattikreemiä ja mansikkaa. Pursotukset vaniljakreemijauheella terästettyä kermavaahtoa, koristeena vain rypäleitä. Tällaisen rypälekakunhan olen tehnyt aikaisemminkin, ja kun nytkin toivottiin yksinkertaista peruskakkua niin tämä oli tuttu ja helppo tehdä. Myös tämä on gluteeniton ja laktoositon.