Sima on nyt pullotettu, odotamme rusinoiden kansannousua...

1241502177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Työkaverini Pepe saavutti miehen iän (60 vee) ja tietysti lomaili synttäriviikollaan... mutta me olimme fiksuja ja lahjoimme hänet runsaskätisesti ennen lomaansa. Niinpä loman loputtua hän halusi tarjota meille kiitoskakut. Ja minä sain kunnian tehdä ne. :-)

Työyhteisöni on aivan ihastunut sitruuna-lakritsi-kakkuun, ja niitä olenkin saanut tehdä kahvihuoneeseemme jo useamman kerran.
Täytteiden ohjeet löytyvät Kinuskikissalta ja kuorrute on Hopeatoffeekinuskia, ohje Hellapoliisilta.  Valitettavasti Hopeatoffeeta ei kaupoista enää löydy, ja omat varastonikin hupenevat. Näihin kakkuihin teinkin kuorrutteen puoliksi Hopeatoffeesta ja puoliksi Kickistä.

Tein oikein koemaiston, että mitä eroa noilla karkeilla on, ja totesin että Kick on lakritsitoffeeta, Hopeatoffeessa on salmiakkia mukana. Harmi ettei sitä enää saa, se oli yksi lempparikarkeistani.

Isompi kakku on 8 munan pohjalla, pienempi 4 munan. Pepe halusi molempiin kirjoitettavaksi päälle "Kiitos", koska näillä kakuilla hän halusi kiittää työtovereitaan muistamisesta merkkipäivänä.

1241502204_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1241502221_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kukiksi laitoin gerberoita kevään kunniaksi. Sokerimassaa ovat.

Reunoilla vaniljakreemijauheella tanakoitettua kermaa.
Kaikenkaikkiaan isossa kakussa täytteineen on n. 17 dl kermaa, joten mitään kevyen linjan kakkuja nämä eivät ole! Mutta sitäkin paremman makuisia, kun aineet on aitoa.  :-)