Banoffeesta se lähti, ja sitä on moni muunnellut mieleisekseen.

Tässä mun versio tältä viikolta.

Kirschoffee_2

Nimesin sen Kirschoffeeksi.

Tässä on gluteeniton keksinmurupohja, kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta ja kirsikka-kermahyytelöä.

POHJA

300 g      gluteenittomia digestive-keksejä murennettuina

150 g      voita sulatettuna

sekoita keksinmurut ja voisula, painele seos voidellun ja/tai leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Laita jääkaappiin kovettumaan.

TOFFEE

1 tlk      kondensoitua maitoa

Poista tölkistä etiketti, älä avaa tölkkiä. Keitä tölkkiä vesihauteessa n. 2,5 - 3 tuntia.  Avaa vähän jäähtynyt tölkki ja kaavi herkullinen toffee keksipohjalle ja levitä tasaiseksi.

TÄYTE

2,5  dl     kermaa

200  g     maustamatonta tuorejuustoa

n. 150  g  kirsikkahilloa

5        liivatelehteä

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja kirsikkahillo.
Kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaseokseen. Kaada koko seos toffeen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Koristele sokerikirsikoilla ja sulatetulla suklaalla.

Kirschoffee_3

Tämä oli tosi herkkua. Minä ainkin tykkäsin, kun olen sellainen kirsikkahullu...

Kirschoffee_1

Eikä ollut yhtään liian makeaa. En lisännyt yhtään sokeria. Kaikki makeus tuli toffeesta ja kirsikkahillosta.