Me olemme mieheni kanssa jo vuosia juhlineet jouluaattona isäni luona, jonne kokoontuu myös minun sisarukseni. Kavereita on myös aina saanut tuoda mukana.
Perinteisesti ruuan suhteen menimme "nyyttäri"-periaatteella, eli jokainen tekee jotain. Näin ei tule kenellekään liikaa joulustressiä. Minulle on tietty perinteisesti langennut makean jälkiruoan teko.
Tänä vuonna tein jouluhalon.
Kyseessähän on siis suklaakääretorttu, täytteenä ohut sipaus luumumarmeladia ja suklaa-rommi-kermavaahtoa.
Tortun päät leikataan irti ja kiinnitetään sivuille "oksiksi".
Päälle pursotetaan samaa suklaa-rommi-kermavaahtoa. Vielä siivilöin tummaa kaakaojauhetta lisäämään "puun" tuntua.
Koristeina sokerikirsikoita ja marsipaani-muratti marjoineen (sokerikuulia).
Päädyt ja oksat pursotin myös, yrittäen saada "vuosirenkaita" näkyviin.
Kakku teki hyvin kauppansa, ja makumaailma oli syöjien mieleen. Siskoni kehaisi, että oli todella kemiat kohdallaan.
Tämä on helppo toteuttaa, eikä ohjetta tarvitse niin orjallisesti noudattaa. Minäkin sävelsin vähän omasta päästä maun mukaan.
Iloista Uuden Vuoden odotusta!
Kommentit